снимка БФ Ориентиране19-годишен варненец се превърна в герой на Световното по

...
снимка БФ Ориентиране19-годишен варненец се превърна в герой на Световното по
Коментари Харесай

19-годишен варненец стана герой на Световното по ориентиране в Турция

снимка БФ Ориентиране

19-годишен варненец се трансформира в воин на Световното по насочване в Турция, откакто избави собствен противник.

Николай Недков прекратил присъединяване си в надпреварата, с цел да помогне на собствен противник от Полша, който е тежко потърпевш след рухване, съобщи морето.нет.

По време на щафетите полският играч Станислав Пачник пада тежко в гората и губи схващане. Минаващият наоколо Николай го вижда, взема решение да приключи присъединяване си в надпреварата и да окаже помощ.

Българинът прави превръзка от тениската си и съпровожда полския играч до финала, където се схваща, че с изключение на повърхностните пострадвания, той е счупил и ръката си.

С постъпката си 19-годишният варненец се трансформира в образец и същински воин на младежкото международно състезание.

Не закъснява и реакцията от полска страна. Треньорът на националния им тим изпраща писмо, в което благодари на Николай и приканва той да бъде награден за проявения феърплей, оповестяват от Българската федерация по насочване.

" Отборът на Полша изрече сърдечни благодарности на младежкия ни национал Николай Недков за изключителната му постъпка да помогне на техен играч, потърпевш по време на щафетите на Световното младежко състезание в Турция.

От името на целия полски тим желая да благодаря на състезателя на българския тим за постъпката му, заслужаваща най-високото самопризнание. Това е страхотна постъпка, която заслужава премия за феърплей.

Благодарим на Николай от сърце, че оказа помощ на нашия играч! ", написа треньорът на тима на Полша.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР